fbpx

47th  Virtual Conference

March 23-25, 2022
Replays available during 30 days

The Learning Disabilities Institute looks forward to seeing you March 23-25, 2022 for its
47th Annual Conference.

Don’t miss this conference which is shaping up to be the event of the year in inclusive education!

Register now!

The Conference of the LD
Institute in brief :

3 days of online sessions to enhance your knowledge and your professional practices

More than 100 speakers, experts in their field, from Quebec, Canada and abroad

A satisfaction rate
of 99%*

* Results of the survey conducted among our attendees in March 2021.

Testimonials

«  I was reluctant to sign up for a virtual conference, but I ended up loving it! Having the ability to choose our session and change if we want is great. Also, having access to the sessions afterwards, to listen to the ones that you didn’t get to hear is a big advantage! I will be able to enrich my knowledge even more thanks to this! I am extremely satisfied. »

Jacqueline C.
Teacher / Remedial teacher

Testimonials

«  Well done, I have been going to your Conference since the 1980’s and several of them have influenced my daily practices. In addition, the implementation of several projects at school was carried out following my participation.
In conclusion, it is therefore the children who benefit the most. »

Marie G.
Remedial teacher in an elementary school

Testimonials

« The program was really interesting, renowned speakers or experts, very well organized, respect of the schedule, technical support, Wow! »

Celine C.
Psychologist

Testimonials

« This is a discovery for us, 10 teachers of the school team. If the Conference had not been held online, we would not have been able to participate. We leave enriched and full of ideas to implement. »

Rhéa D-F.
Teacher

Testimonials

« Thank you, first time experience, I loved the feeling of accessibility to all these valuable resources that open other doors or solidify some. »

Melissa B.
Secondary school teacher

Testimonials

« Best Conference in a long time. The mix of English-French sessions allows access to many more interesting resources. Very practical and inspiring. Thank you for your time!»

Todd A.
Special Education Technician

47th Virtual Conference – March 23-25, 2022 – Replays available during 30 days

The Learning Disabilities Institute looks forward to seeing you March 23-25, 2022 for its
47th Annual Conference.

Don’t miss this conference which is shaping up to be the event of the year in inclusive education!

Register now!

The Conference of the LD
Institute in brief :

3 days of online sessions to enhance your knowledge and your professional practices

More than 100 speakers, experts in their field, from Quebec, Canada and abroad

A satisfaction rate
of 99%*

* Results of the survey conducted among our attendees in March 2021.

Testimonials

«  I was reluctant to sign up for a virtual conference, but I ended up loving it! Having the ability to choose our session and change if we want is great. Also, having access to the sessions afterwards, to listen to the ones that you didn’t get to hear is a big advantage! I will be able to enrich my knowledge even more thanks to this! I am extremely satisfied. »

Jacqueline C.
Teacher / Remedial teacher

Testimonials

«  Well done, I have been going to your Conference since the 1980’s and several of them have influenced my daily practices. In addition, the implementation of several projects at school was carried out following my participation.
In conclusion, it is therefore the children who benefit the most. »

Marie G.
Remedial teacher in an elementary school

Testimonials

« The program was really interesting, renowned speakers or experts, very well organized, respect of the schedule, technical support, Wow! »

Celine C.
Psychologist

Testimonials

« This is a discovery for us, 10 teachers of the school team. If the Conference had not been held online, we would not have been able to participate. We leave enriched and full of ideas to implement. »

Rhéa D-F.
Teacher

Testimonials

« Thank you, first time experience, I loved the feeling of accessibility to all these valuable resources that open other doors or solidify some. »

Melissa B.
Secondary school teacher

Testimonials

« Best Conference in a long time. The mix of English-French sessions allows access to many more interesting resources. Very practical and inspiring. Thank you for your time!»

Todd A.
Special Education Technician

Horaires

Mercredi 24 mars 2021

De 8h30 à 9h00
Cérémonie d’ouverture

Mot de M. Égide Royer, président d’honneur et Mme Lucille Doiron, directrice générale de l’Institut des troubles d’apprentissage

De 9h00 à 10h00
Conférence d’ouverture

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 10h15 à 11h15
Bloc de conférences 1

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 11h30 à 12h30
Dîner-conférence

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 12h45 à 13h45
Bloc de conférences 2

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 14h00 à 15h00
Bloc de conférences 3

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 15h15 à 16h15
Bloc de conférences 4

De 16h15 à 17h00
Salon des exposants

Jeudi 25 mars 2021

De 8h00 à 8h30
Salon des exposants

De 8h30 à 9h30
Conférence d’ouverture

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 9h45 à 10h45
Bloc de conférences 5

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 11h00 à 12h00
Bloc de conférences 6

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 12h15 à 13h15
Dîner-conférence

Pause de 30 minutes
Salon des exposants

De 13h45 à 14h45
Bloc de conférences 7

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 15h00 à 16h00
Bloc de conférences 8

De 16h00 à 17h00
Salon des exposants

Vendredi 26 mars 2021

De 8h00 à 8h30
Salon des exposants

De 8h30 à 9h30
Conférence d’ouverture

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 9h45 à 10h45
Bloc de conférences 9

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 11h00 à 12h00
Bloc de conférences 10

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 12h15 à 13h15
Dîner-conférence

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 13h30 à 14h30
Bloc de conférences 11

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 14h45 à 15h45
Bloc de conférences 12

Pause de 15 minutes
Salon des exposants

De 16h00 à 16h15
Cérémonie de clotûre

De 16h15 à 17h15
Conférence de clôture chanson et confidence avec Gregory Charles

Abonnez-vous à notre infolettre pour rester à l’affût de nos dernières nouvelles!